Skruefundamenter

Boligerne opføres, hvis de geotekniske forhold tillader det, på skruefundamenter. Skruefundamenter er fremtidens fundament.
Pælefundering har været kendt i mange år, men metoden er både dyr og kan give skader på omkringliggende bygninger i form af revner i fundament og facader, da der udsendes vibrationer, når de bankes i jorden.

Beton er ikke særligt klimavenligt. Fremstillingen er CO2 intensiv og samtidig siger alle prognoser, at sand er ved at blive en mangelvare.

Skruefundamentet er et virkelig stærkt alternativ, selv hvis man vælger traditionelle stribefundamenter af beton, idet priserne for ekstra fundering er væsentlig lavere, end hvis man skal grave længere ned, armere og støbe, eller hvis man skal pælefundere.
Skruefundamenter er en ny og innovativ fundamenttype, som består af lange forzinkede pæle, som skrues ned i jorden. Pælenes koniske form gør, at de spænder sig fast i jorden. De benyttes allerede i dag som erstatning for betonfundamenter til fx skure, modul- og mindre byggeri.

Ved at fundere huse på skruefundamenter af stål, fremfor på traditionelle randfundamenter af beton, sænkes CO2 udledningen fra funderingen med op mod 90-95%. For et træhus på 170 kvm spares der over 12 tons CO2, svarende til en mindre dansk husstands årlige CO2-aftryk eller det der svarer til 13 flyrejser tur-retur mellem København og Los Angeles.